Strak stucwerk is momenteel de meest toegepaste afwerking van wanden en plafonds, zowel in nieuwbouwwoningen als in oudere woningen. Het realiseren van stucwerk is echter niet iets dat iedereen zomaar kan. Wanneer u mooi strak stucwerk op plafonds en wanden wilt is het dan ook aan te raden een professional hiervoor in te huren. M.v.H stucadoorsbedrijf heeft al jaren ervaring in het aanbrengen van onder andere strak stucwerk en gaat iedere uitdaging aan. Er wordt meestal gebruik gemaakt van twee typen stucwerk, namelijk sierpleisterwerk en raapwerk. Afhankelijk van de omstandigheden (zoals de ondergrond) wordt gekeken welke techniek tot de mooiste resultaten zal leiden.

Sierpleisterwerk

Wanneer er reeds een strakke ondergrond aanwezig is kan goed gebruik worden gemaakt van sierpleisterwerk. Dit is vaak het geval bij nieuwbouwhuizen, of wanneer de laag aangebracht kan worden over gipsplaten of bestaand stucwerk. Het betreft een stuclaag van kunsthars die slechts 1 tot 1,5 mm dik is, maar zorgt voor een prachtige afwerking.

Raapwerk

Raapwerk wordt gebruikt wanneer er een dikkere stuclaag aangebracht zal moeten worden om strak stucwerk te krijgen, namelijk wanneer muren en/of plafonds niet helemaal recht lopen. Hierbij wordt een dikkere laag van 5 tot 30 mm met behulp van een gipsspuit onder hoge druk aangebracht.Iets scheve muren of plafonds kunnen recht worden gemaakt door bepaalde stukken dunner of juist dikker te ‘rapen’, waardoor ook hier strak stucwerk altijd het eindresultaat is.

Offerte
aanvragen?
Contact
opnemen?
Inspiratie
opdoen?