Tadelakt Betonlook badkamers Waterdicht gestuukte badkamers

Een tadelakt badkamer bestaat in de basis uit natuurlijk kalkpleister dat uit kalkgrotten inMarokko wordt gehaald en is een badkamer zonder tegels. Aangezien tadelakt een waterdichtproduct kan worden, is het geschikt voor ‘natte ruimtes’ zoals badkamers als toiletten.Daarnaast wordt het kalkpleister echter ook regelmatig toegepast op een schouw of in dekeuken als vervanging voor tegels. Eén van de grote voordelen van tadelakt is dan ookdat er geen voegen zijn waartussen vuil en schimmel zich kunnen ophopen, waardoor heteen hoop schrobben scheelt.

 

Badkamer zonder tegels 

Zo op het eerste gezicht kan een badkamer zonder tegels even wennen zijn. Wanneer uechter meer komt te weten over de uitgebreide mogelijkheden van een badkamer zondertegels zult u snel een beeld kunnen vormen met indeling, kleuren en verdere aankleding.In een dergelijke tadelakt badkamer is vaak niet alleen op de muren en plafondskalkpleister aangebracht, maar kan het ook bij ligbaden en wasbakken worden verwerkt.

 

Professionele realisatie tadelakt badkamer

In een badkamer zonder tegels wordt allereerst het kalkpleister op een cementgebonden onderlaag aangebracht. Er wordt zo een naadloze tegelwand gemaakt waarvan de poriën naderhand worden dichtgepolijst met behulp van edelsteen en met olijfzeep waterdicht worden gesteend. Omdat het werken met tadelakt  / kalkpleister in bijvoorbeeld de badkamer een vakkundige hand vereist, werken wij als stucadoor in Gorinchem en omgeving bij dit soort projecten samen met Wendy Schoenaker.

Offerte
aanvragen?
Contact
opnemen?
Inspiratie
opdoen?